X

Latest News

Hva er egentlig Indre Kraft, og hvordan kan vi bruke den til vår fordel?

 Det er lett å snakke om indre kraft, at vi må vekke den til live og at den kan brukes. Men hva menes egentlig med indre kraft, og hvorfor er det så viktig?

Vi har ulike indre krefter, men ofte er vi ikke bevisste på de, og i en hektisk hverdag er det ofte lett å glemme hva som er våre styrker. Ofte definerer vi våre styrker på hva vi får til utad, ikke hva som bor inni oss.
Dette er ferdigheter som vi trenger for å leve et bedre, gladere og mer vellykket liv.

 

inner-power-quotes-quotes-about-inner-peace-om
Jeg liker å si at de bare ligger i dvale, og at de kan lett vekkes til livet med riktig fokus og litt hjelp.
For å vekke disse indre kreftene å begynne å bruke dem, kreves det litt selvdisiplin, opplæring og indre arbeid.
Ofte er det ikke så mye som skal til, og en fin start er å reflekere over hvilke områder vi kan vie litt mer tid til.

 

 • Konsentrasjon
  Evnen til å konsentrere seg om èn ting av gangen er undervurdert etter min mening. Å fokusere oppmerksomheten på ett enkelt objekt, tema eller tanke, og på samme tid la hjernen «hvile» og bare la ting komme naturlig er vanskeligere enn det høres ut som. Men dette er en veldig enkel men kraftfull øvelse. Tenke deg følgende:
  Du er på cafè med en venninne, du snakker om noe du virkelig brenner for og hun nikker entusiastisk i takt med det du forteller. Blikket hennes vandrer kanskje rundt i lokalet, hun tar en titt på telefonen eller avbryter deg med spørsmpl som ikke er relevante. Hvordan ville du følt deg om hun hadde full konsentrasjon rundt deg og det du delte? Hadde det gitt deg en annen følelse? Dette ligner på handlingen av et forstørrelsesglass som konsentrerer solstrålene i én enkelt bjelke, og fordi konsentrasjonen av sollys/energi er så sterk på et sted kan det skape ild. Kraften av konsentrasjon kan utvikles gjennom spesielle øvelser. Enhver tid brukt på slike øvelser, er vel anvendt tid. Jo mer tid og energi du bruker til å styrke kraften i konsentrasjon, jo sterkere vil denne evnen bli.
 • Viljestyrke
  Dette er den indre styrken til å ta avgjørelser, ta affære, håndtere og utføre mål eller oppgaver og stå i et valg uavhengig av ytre motstand, ubehag eller vanskeligheter. Hva ville det betydd for deg om du hadde hatt viljestyrken til å gjennomføre alt du ønsket? Eller for å justere det litt, halvparten av det du ønsker?
  Viljestyrke manifesterer seg som indre trygghet, besluttsomhet og utholdenhet. En fin bi-effekt er at mennesker rundt deg vil stole mer på deg og føle seg tryggere i ditt nærvær.
 • Selvdisiplin
  Å gi avkall på øyeblikkelig tilfredstillelse til fordel for noe bedre, men som krever tid og krefter på å oppnå. Det er evnen til å holde seg til handlinger, tanker og atferd, noe som fører til forbedring og til suksess, til tross for vanskeligheter og hindringer.

           Viljestyrke og selvdisiplin utfyller hverandre, og kan også utvikles gjennom spesiell opplæring.

 

 • Kunsten å visualisere vs fantasere
  Evnen til å visualiserer dine drømmer og ønsker så tydelig som mulig er noe av det kraftigste verktøyet vi er blitt tildelt. Der kan vi laste ned «blueprints» eller «oppskrifter» som jeg liker å kalle det. Mange tror at det holder å bare fantasere om hva de ønsker, men visualisering er en mye sterkere tilnærmingsmåte. Når du i tillegg lærer deg å spørre deg selv de riktige spørsmålene i en visualiserings prosess kan du i prinsippet få svar på alt fra hvordan du kan oppnå det du ønsker, om det er det du virkelig ønsker er ego styrt eller hjertestyrt (dette er et veldig viktig punkt som jeg snakker mer om i mitt online kurs), eller om du ikke er helt klar får å gå den veien. Fantasien er en skapende kraft og der kan vi drømme oss bort og sette igang tanke prosesser som vi aldri ville hatt hvis vi ikke hadde tillatt oss å fantaserer litt først.  Ved å trene og bruke det riktig i kombinasjon med visualisering, kan du opprette og tiltrekke  deg de riktige tingene innenfor alt fra kjærlighet, jobb og materielle goder.
 • Fantasien er ikke begrenset bare til å se bilder i sinnet. Følelser og opplevelser knyttet til alle de fem sansene kan tenkes også. Det er mulig å forestille seg lyder, smaker, dufter, fysiske fornemmelser, følelser og emosjoner.
 • En godt utviklet og sterk fantasi gjør deg ikke til en dagdrømmer eller en upraktisk person. Tvert imot, styrker det dine kreative evner og er et fantastisk verktøy for å gjenskape og ombygge ditt liv og omstendigheter.
 • Fantasi i kombinasjon med visualisering kan forandre hele livet ditt, og endre omstendigheter og hendelser. Dette kan styrkes gjennom affirmasjoner og guidede meditasjoner.
 • Utholdenhet
  Det er lett å gi opp når ting ikke går helt som forventet eller tar for lang tid å oppnå. Da er det lett å føle seg mislykket eller mindre dyktig enn andre du kanskje sammenligner deg med. Men vet du hva? Dette er helt normalt for oss alle, men de som ikke gir opp så lett har ofte i tillegg til god utholdenhet laget seg systemer eller forutsett hva som kan gå galt og laget seg hjelpemidler på veien.
  Utholdenhet manifesterer seg som indre styrke til å fortsette til tross for vanskeligheter, hindringer og fiasko.
 • Motivasjon
  Motivasjon er en indre drivkraft, som motiverer deg til å gjøre det som trengs for å nå dine mål. For å oppnå noe, må du ha en ekte motivasjon og den er ikke alltid så lett å gjenkjenne. Det jeg mener med det er at noen ganger kan forveksle ytre motivasjon med indre motivasjon, og som du kanskje begynner å skjønne så er min mening at indre motivasjon er viktigere enn ytre motivasjon. Som leder kan det være vanskelig å vite hva som motiverer dine ansatte, og dèt er ikke så rart for vi har alle forskjellige ting som motiverer oss selv om målet kan være det samme. Men om du er oppriktig interessert i mennesker eller din egen utvikling er det veldig spennende og inspirerende å finne ut av hva som motiverer deg selv og andre, altså den indre motivasjonen.
 • Selvtillit
  Når du har tro på dine evner og deg selv har du god selvtillit. Selvtillit fører til mot, indre styrke, og sterkere viljestyrke. Men selvtillitt henger ikke alltid sammen med ditt selvbildet og her kan det være lett å forveksle hva som er hva. Du kan f.eks ha god selvtillitt innen et eller flere områder men et dårlig selvbildet.
 • Uavhengighet
  Dette er evnen til å beholde roen på det følelsesmessige og mentale planet, upåvirket og uforstyrret av hva folk sier eller gjør. Denne evnen sparer deg for mye trøbbel, ubehag, frykt og bekymringer, og hjelper deg til å ikke ta ting altfor personlig. I mange situasjoner, spesielt i konflikter kan det være lurt å ta et steg tilbake og kjenne etter om det er dine forsvars mekanismer som utløser en konflikt eller om det er den andre parten sin. Vi har alle mønstre og «bagasje» som påvirker hvordan vi reagerer i forskjellige situasjoner, og når du lærer deg å ikke ta ting for personlig vil du oppleve en frihet rundt det å stå i den egen kraft å løse en konflikt uten at alle følelser er i sving og mikses sammen med den andre parten. Det er også et ansvar her i å ikke gjøre deg selv avhengig av andre. Hvis du tar en titt på dine relasjoner kan du lett finne ut om du er avhengig av noen og derfor ikke står 100% i egen kraft. Dette krever at du er ærlig mot deg selv og det kan gjøre litt vondt å innse sannheten, men det er virkelig verdt det hvis du ønsker frihet og mer overskudd til å leve det livet DU ønsker.

  kraft

 • Kan du tenke deg en vellykket person, som ikke kan konsentrere seg om en oppgave, ikke  har viljestyrke til å følge hans eller hennes mål eller ikke er i stand til å visualisere hva slags suksess han eller hun ønsker å oppnå?
 • Kan noen forbedre sitt liv uten konsentrasjon, viljestyrke og selvdisiplin?
 • Har du tenkt på hva som skal til for at DU skal nå dine mål i livet , eller har du gått langt inn i komfort sonen og glemt hvilken glede og fordeler det gir å drømme å sette deg nye mål?

Dette innlegget nevner bare noen av de indre kreftene du kan utvikle, uten å gå i detaljer. Hvis du er interessert i mer informasjon, veiledning og råd kan du lese mer om mitt online kurs Vekk Din Indre Kraft

 

With Love, Kimhye

Kommentarer

Kommenter

Tags:

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>